Tmavý čokoládový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Čokoláda hořká
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 126.1 mg
  • Draslík 255.1 mg
  • Vláknina 5600 mg
  • Vitamín A 5600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky s olejem. Žloutky utřeme s polovinou cukru do světlé pěny. Přidáme máslo, rozpuštěnou čokoládu a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru.

  • 2

    Hotovou hmotu vlijeme do vymazané a moukou vysypané rozvírací dortové formy.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 150C asi 40minut. Koláč musí uprostřed zůstat vláčný. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu