Pohankové fusilli s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 198.6 mg
  • Vláknina 10762.5 mg
  • Vitamín A 10762.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky spaříme ve vroucí vodě. Scedíme a vyloupeme, zůstanou křehké fazolové boby. Papriku pečeme nasucho v troubě tak dlouho, dokud celá nezčerná. Přikryjeme ji na pár minut, poté sloupneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli rozkrojíme na polovinu, nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi s olejem a špetkou soli. Přidáme papriku a boby. Osolíme, přidáme lžíci vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  • 2

    Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", a přidáme k omáčce. Povaříme ještě několik minut, přidáme natrhanou bazalku, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu