Rigatoni s ragú z bažanta s bílým vínem
Suroviny
- 400 g Těstoviny Rigatoni
 - 70 g Vepřové maso mleté
 - 150 g Celer řapíkatý
 - 10 g Šalvěj čerstvá
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 50 g Mrkev kořen
 - 100 g Vývar z hovězích kostí
 - 200 ml Víno bílé
 - 60 ml Olej olivový extra panenský
 - 15 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Bažant obecný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1083 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 721 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 191.4 mg
 - Draslík 1069.8 mg
 - Vláknina 12492.5 mg
 - Vitamín A 12492.5 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuchyňsky upraveného bažanta rozdělíme na více částí. Na oleji se , smáčknutým celým česnekem a nasekanou šalvějí osmahneme na mírném plameni nadrobno pokrájený řapíkatý celer, mrkev a cibuli. Přidáme vepřové maso a chvíli poté i bažanta. Podlijeme vínem a zprudka vaříme asi 10 minut, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Potom vložíme dužinu z oloupaných rajčat a rajčatový protlak rozředěný troškou vývaru. Vyjmeme bažanta, necháme okapat a vychladnout.Bažanta vykostíme, maso nakrájíme a dáme zpět do omáčky, podlijeme masovým vývarem, dochutíme a na velice mírném ohni zredukujeme. Rigatoni vaříme ve slané vodě, scedíme a dáme ihned do hrnce s ragú, opatrně promícháme a podáváme.