Zelné závitky se srnčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Vepřový bok
  • 250 g Srnčí plec
  • 250 g Srnčí maso
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 207.7 mg
  • Draslík 645.3 mg
  • Vláknina 2392.8 mg
  • Vitamín A 2392.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné srnčí maso a bůček vykostíme. Maso poté umeleme se žemlí, přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na kostičky, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícháme s vejcem.

  • 2

    Zelné listy spaříme, žebra naklepeme nebo seřízneme na sílu listu, naplníme připravenou směsí, každý svineme a převážeme nití.

  • 3

    Závitky naskládáme spolu s kolečky cibule do pekáče, podlijeme vývarem a zvolna pečeme. Měkké závitky vyjmeme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbytkem vývaru, povaříme a dosolíme.

Komentáře k receptu