Tagliatelle s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 50 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 0.5 kg Mořské plody mix
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 66.4 mg
  • Vláknina 5867.5 mg
  • Vitamín A 5867.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně očistíme měkkýše.

  • 2

    Na oleji osmažíme rozmáčknutý česnek a najemno nasekanou feferonku. Zvolna uvaříme v kastrolu pod pokličkou měkkýše. Hotové vložíme na pánev s česnekem a feferonkou, na vrch dáme nasekanou petrželkou a přidáme rajče nakrájené na kostičky. Mírně osolíme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme „al dente" v osolené vodě, scedíme je a přidáme ke šťávě z mořských plodů. Povaříme, aby šťáva zhoustla.

  • 4

    Těstoviny podáváme horké.

Komentáře k receptu