Vepřová panenka s oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 50 g Ořechy lískové
  • 500 g Strouhanka
  • 800 g Vepřová panenka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 961 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1410 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 178.1 mg
  • Draslík 1313.2 mg
  • Vláknina 10760.8 mg
  • Vitamín A 10760.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenku v celku osolíme, posypeme provensálským kořením. Pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a dáme do chladu odležet.

  • 2

    Připravíme směs z nasucho opražené strouhanky, mletých ořechů, koření, soli, pepře a nasekané petrželové natě.

  • 3

    Rozválíme listové těsto na obdélník, potřeme bílkem, posypeme připravenou sypkou směsí.

  • 4

    Na teflonové pánvi opečeme ze všech stran panenku lehce potřenou tukem.

  • 5

    Předpečené maso vložíme na sypkou směs a zabalíme do rozváleného těsta.

  • 6

    Potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu