Šafránové fagottini s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 60 g Rajčata
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 50 g Šalotka
  • 5 g Šafrán
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 150 g Langusta
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 761 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 308.5 mg
  • Draslík 476.9 mg
  • Vláknina 12371.6 mg
  • Vitamín A 12371.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Langusty a krevety vyloupeme, krunýře dáme stranou. Nasekanou mrkev, celer,krunýře a cibuli orestujeme, zalijeme vodou a uvaříme rybí vývar.

  • 2

    Nadrobno nastrouhanou šalotku podusíme a přidáme k ní mořské plody. Vše vaříme 5 minut. Několik krevet dáme stranou na ozdobu. Směs dáme do mixéru, přidáme smetanu a strouhanku, umixujeme. Celer, mrkev a cibuli nadrobno nakrájíme a část podusíme. Přidáme fazole, zalijeme rybím vývarem, přidáme oloupaná rajčata, rozmarýn a vaříme 20 minut. Zaděláme těsto a zabalené do fólie ho necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na čtverce, do jejich středu položíme náplň. Nad náplní přimáčkneme těsto k sobě, tím utvoříme balíčky — fagottini.

  • 3

    Na mírném ohni je v osolené vodě vaříme 5 minut. Uvařenou směs s fazolemi rozmixujeme a fagottini položíme na talíře na teplou fazolovou omáčku.

Komentáře k receptu