Broskve s medovo - levandulovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Levandule - květ
  • 2 ks Broskve
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 balení Sušenky Amaretti
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 382.7 mg
  • Draslík 385.4 mg
  • Vláknina 5495 mg
  • Vitamín A 5495 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém kastrůlku zvolna zahřejeme mléko. Pomalu přidáváme cukr smíchaný se žloutky. Zahříváme dokud směs nezhoustne, ale nevaříme! Poté odstavíme, přidáme med a levandulové květy.

  • 2

    Broskve vložíme na několik minut do horké vody, potom zchladíme a oloupeme.

  • 3

    Na talíře dáme sušenky, na ně položíme broskve a přelijeme medovo-levandulovým krémem.

Komentáře k receptu