Kořeněná rýže s krevetami a ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Ananas
  • 60 g Cibule
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 40 g Zázvor celý
  • 4 g Chilli paprička
  • 250 g Krevety tygří
  • 24 ml Olej olivový
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 268.3 mg
  • Vláknina 5465.5 mg
  • Vitamín A 5465.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety omyjeme a opepříme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme nadrobno. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Ananas oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Polovinu másla a olej necháme rozehřát v hrnci. Krevety na něm osmahneme dorůžova. Poté vyjmeme a necháme stranou. Do hrnce přidáme cibuli, zázvor, nasekaný česnek a chilli. Smažíme do zezlátnutí, poté vsypeme rýži a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Osolíme, přidáme kari a vše zalijeme 600 ml vody. Uvedeme k varu a přikryté pokličkou dusíme 20 minut.

  • 3

    Zbytek másla necháme rozehřát na pánvi a osmažíme na něm ananas. Uvařenou rýži smícháme s ananasem a krevetami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu