Třešňový trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Třešně
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr skořicový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1875 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 296.4 mg
  • Draslík 166.5 mg
  • Vláknina 3615 mg
  • Vitamín A 3615 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1048.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze žloutků, smetany, mouky a soli utřeme hustší hladké těsto.

  • 2

    K bílkům přisypeme cukr a ušleháme tuhý sníh.

  • 3

    Třešně omyjeme, vypeckujeme a spolu se sněhem je vmícháme do těsta.

  • 4

    Další postup je stejný jako při přípravě císařského trhance.

  • 5

    Hotový trhanec posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu