Rostbíf po labužnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Saturejka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 779.3 mg
  • Vláknina 4486.3 mg
  • Vitamín A 4486.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vcelku si naložíme den předem. Celý kus masa osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme sladkou paprikou a saturejkou. Celer nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno. Celer smícháme s cibulí a maso v zelenině obalíme ze všech stran. Dáme do ledničky a necháme uležet do druhého dne.

  • 2

    Z masa odstraníme zeleninu a na rozpáleném oleji opékáme ze všech stran. Do masa nikdy nepícháme, aby nevytekla šťáva. Maso přendáme do pekáčku i s olejem, přidáme 2 lžíce másla a zapékáme 20 minut. V polovině pečení maso obrátíme. Maso vyjmeme z pekáčku, položíme na plech jen s tukem, který zůstal na masu a pečeme dalších 20 minut.

  • 3

    Nyní maso nakrájíme na slabé plátky a podáváme s bramborem.

Komentáře k receptu