Telecí ledvina pečená s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Telecí ledviny
  • 50 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý celý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 748.5 mg
  • Draslík 706 mg
  • Vláknina 5069.7 mg
  • Vitamín A 5069.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve a rozehřejeme. Jakmile pustí tuk, přidáme maso a prudce opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přisypeme prolisovaný česnek, nahrubo nakrájená jablka, ochutíme pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Podusíme 10 minut.

  • 2

    Obsah pánve přendáme do pekáčku, maso potřeme máslem, trochu podlijeme a pečeme v troubě asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Maso vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáčku necháme vysmahnout, zasypeme moukou, podlijeme vodu, vložíme zpět porce masa, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme asi 20 minut.

  • 4

    Podáváme velmi horké s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu