Nádivka játrová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 150 g Játra vepřová
  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Strouhanka
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Oregano sušené
  • 2 špetka Šalvěj sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1320 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 2315 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 745.8 mg
  • Draslík 975 mg
  • Vláknina 24391 mg
  • Vitamín A 24391 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 13.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na větší kusy a namočíme v mléce. Po chvíli je vymačkáme. Játra a rohlíky umeleme na masovém strojku, přimícháme kostičky slaniny, vejce, nadrcené mandle, trochu strouhanky, ochutíme solí, šalvějí a oreganem. Vše dobře promícháme a těsto necháme v lednici uležet. Používáme k pečeným masům jako nádivku.

Komentáře k receptu