Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony vařené
  • 90 g Bazalka
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 466 mg
  • Vláknina 7782.8 mg
  • Vitamín A 7782.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cherry rajčátka podrtíme /v ruce, aby každé puklo/ a semínka vytekla.

  • 2

    Na oleji opečeme česnek na plátky, přidáme rajčata a dusíme cca 3 minuty.

  • 3

    Promícháme s vařenými špagetami, citrónovou kůrou, bazalkou a dle chuti osolíme, opepříme.

  • 4

    Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu