Fazolkový salát se sójovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Dýňová semínka
  • 300 g Rajčata
  • 100 g Petržel - nať
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Ocet estragonový
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1071 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 813.6 mg
  • Vláknina 12117.5 mg
  • Vitamín A 12117.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (max. 10 minut), ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme. Fazolky omyjeme, odštípneme oba konce a vhodíme do osolené vroucí vody spolu s česnekem. Vaříme jen tak, aby zůstaly křupavé, zcedíme a proplachujeme ledovou vodou, aby se zprudka ochladily. Necháme okapat. Vařená, oloupaná vejce nakrájíme na čtvrtky, omytá a osušená rajčata na osminky. Vychladlé fazolky nasekáme na asi 4cm kousky a v míse smícháme s červenou cibulkou nakrájenou nadrobno. Na dresink dohladka vymícháme estragonový ocet, prolisovaný česnek, sůl, pepř, sójovou omáčku a olej. Na mělkou servírovací mísu navršíme fazolky s cibulí, zalijeme dresinkem a dokola obložíme střídavě dílky vajec a rajčat, která ozdobíme nasekanou petrželkou. Fazolky posypeme dýňovými semínky a ihned můžeme servírovat.

Komentáře k receptu