Maďarský salát z okurek a kapií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slunečnice - semena
  • 6 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 400 g Kapie
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 800 g Okurka salátová
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 450.8 mg
  • Vláknina 6040 mg
  • Vitamín A 6040 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neoloupané salátové okurky nakrouháme na struhadle na kolečka, rozložíme na velký tác. Kapie omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na slabé proužky, přidáme k okurce. Nakonec nakrájíme červenou cibuli na slabá kolečka a přidáme k okurce a kapii, promícháme a všechnu zeleninu jemně osolíme, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odstát. Mezitím si připravíme nálev. Smícháme vinný ocet, lžičku cukru a 1 dl vody, prolisovaný česnek. Do misky zcedíme šťávu, kterou pustila osolená zelenina, zeleninu přemístíme do mísy a zalijeme nálevem, necháme půl hodiny odstát. Po půlhodině děrovanou naběračkou vyjmeme zeleninu z nálevu, okapeme a dáme do mělké mísy, zalijeme scezenou šťávou, která si uchovala všechny vitamíny. Dosolíme, okořeníme paprikou a posypeme slunečnicovými semínky.

Komentáře k receptu