Kysané zelí vídeňské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 367.5 mg
  • Vláknina 6991.3 mg
  • Vitamín A 6991.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí scedíme a je-li příliš kyselé, propláchneme je studenou vodou. Dáme do kastrolu, podlijeme vodou, přidáme jalovec, bobkový list a mín a dusíme doměkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a zpěníme ji na sádle. Zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí s vodou, strouhaný brambor, podle potřeby vodu, provaříme a ochutíme.

Komentáře k receptu