Hlávkové zelí dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Tuk
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 118.8 mg
  • Vláknina 944.3 mg
  • Vitamín A 944.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí zbavíme vrchních listů, rozkrojíme na poloviny, pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okmínujeme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme lžičku cukru, ocet a zelí. Dusíme bez pokličky a podle potřeby podlijeme vývarem.

  • 3

    Měkké zelí zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu