Šalotka dušená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 147 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 2840 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky spaříme, oloupeme a vložíme na máslo do kastrolu. Osolíme, opepříme, osladíme, zakápneme octem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka.

  • 2

    Když se voda odpaří a šalotky jsou měkké, necháme je v kastrole zesklovatět na másle s cukrem. Kastrolem lehce potřásáme.

Komentáře k receptu