Zapečená sázená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Sýr Čedar
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 275.4 mg
  • Draslík 289.2 mg
  • Vláknina 2247.5 mg
  • Vitamín A 2247.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pekáč si připravíme 4 zapékací sáčky, do každého vložíme půlku rajčete. Na pánvi na rozpáleném másle osmahneme nakrájenou cibulku nadrobno, uzené maso, osolíme, opepříme, za stálého míchání přilijeme víno a přisypeme strouhaný sýr. Na mírném ohni chvíli povaříme a stále mícháme, aby se nám vytvořila konzistentní hmota. Tu potom rozdělíme do jednotlivých sáčků a dáme zapéct asi na 10 minut do středně vyhřáté trouby.

  • 2

    Mezitím si připravíme sázená vejce. Do 1 litru vody přilijeme lžíci citronové šťávy a přivedeme ji k varu. V té chvíli do ní opatrně vyklepneme vejce tak, aby se neoddělil žloutek. Hlídáme a jakmile se bílek srazí a vytvoří obal, vejce vyjmeme a vložíme na půlku rajčete do zapékacího sáčku. Zakryjeme plátkem sýra a znovu dáme zapéct, dokud se sýr na vejci nerozteče. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu