Vepřová játra s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 300 g Játra vepřová
  • 100 g Párky jemné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Lečo sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 356.9 mg
  • Draslík 381.8 mg
  • Vláknina 1926.8 mg
  • Vitamín A 1926.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na plátky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme očištěná, na kousky nakrájená játra a na kostičky nakrájené párky. Krátce orestujeme.

  • 2

    Potom přidáme lečo, podlijeme trochou horké vody a za stálého míchání vaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec pokrm osolíme, opepříme a vmícháme mletou papriku a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Jen prohřejeme a ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Komentáře k receptu