Jehněčí brzlíky zapečené s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 80 g Karotka
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 600 g Jehněčí brzlík
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 898 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 402 mg
  • Vláknina 2829.5 mg
  • Vitamín A 2829.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brzlíky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty vložíme do vroucí vody, aby se zatáhly.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, sýr nastrouháme najemno.

  • 3

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, lehce orestujeme, přiložíme brzlíky, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem, vložíme pekáček do trouby a pečeme 20 minut.

  • 4

    Pekáček vyndáme, pokrm v pekáčku posypeme plátky žampionů, po celé ploše rozprostřeme vařené těstoviny, zalijeme bešamelem, zasypeme parmezánem a vrátíme zpátky do trouby. Zapékáme 10 až 15 minut, kdy by měl být povrch jemně nazlátlý.

Komentáře k receptu