Vídeňská roštěná

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1264 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 111.8 mg
  • Draslík 514.8 mg
  • Vláknina 1073 mg
  • Vitamín A 1073 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z upraveného hovězího roštěnce nakrájíme roštěnky. Mírně je naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.

  • 2

    Ve výpeku osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na jemná kolečka a ke konci smažení přidáme máslo.

  • 3

    Nakonec roštěnou přelijeme výpekem z cibulky s máslem a ozdobíme ji osmaženou cibulí.

Komentáře k receptu