Makrely pečené na cibuli

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Makrela obecná
  • 4 ks Rajčata
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 120.9 mg
  • Draslík 445.4 mg
  • Vláknina 8900.5 mg
  • Vitamín A 8900.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykoštěné makrely omyjeme, osolíme a posypeme tlučeným kmínem. Potom je vložíme do vymazaného pekáče, obložíme kolečky oloupané cibule, podlijeme drůbežím vývarem a upečeme v troubě.

  • 2

    Během pečení podléváme citronovou šťávou.

  • 3

    Měkké makrely obložíme nakrájenými rajčaty s cibulí a s nakrájeným citrónem. Vložíme zpět do trouby a krátce zapečeme.

Komentáře k receptu