Křupavá pečená kachna

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1800 g Kachna mražená
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1708 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 159 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 11.7 mg
  • Vláknina 89.3 mg
  • Vitamín A 89.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koření smícháme se solí a ústřicovou omáčkou. Směsí potřeme omytou a osušenou kachnu na povrchu i uvnitř.

  • 2

    Kachnu položíme do dřezu, přelijeme vroucí vodou a osušíme. Postup 5x zopakujeme.

  • 3

    V kastrůlku promícháme med se sójovou omáčkou, vínem a 50 ml vody. Zvolna povaříme asi 10 minut. Omáčkou maso důkladně potřeme.

  • 4

    Kachnu položíme prsíčky nahoru do pekáče a přelijeme 150 ml vody. Vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.

  • 5

    Potom příkon tepla snížíme na 180 stupňů Celsia a pečeme ještě 1 hodinu a 15 minut.

  • 6

    Upečenou kachnu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát. Naporcujeme a ihned podáváme.

  • 7

    Vhodnou přílohou jsou čínské placičky, nadrobno nakrájená jarní cibulka a omáčka Hoisin.

Komentáře k receptu