Vařený zelný salát s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 7 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 493.7 mg
  • Vláknina 11180 mg
  • Vitamín A 11180 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na větší kusy. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a promícháme se zelím. V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme zelí a brambory, zalijeme horkou vodou a dusíme nezakryté, dokud brambory nejsou měkké. Zcedíme a necháme okapat, vložíme do mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 3 lžícemi vývaru ze zelí a zalijeme směs v míse, osolíme, opepříme.

  • 2

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu