Gruzínský rožeň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 750 g Hovězí svíčková
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 750 g Vepřová kýta
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 ml Olej stolní
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1381 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 667.6 mg
  • Vláknina 3428 mg
  • Vitamín A 3428 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z upravené a odblaněné hovězí svíčkové a z vepřové kýty nakrájíme 6 kousků masa (od každého druhu po 3 kouscích) a napícháme je spolu s oloupanou cibulí na jehly. Osolíme, potřeme částí oleje a necháme několik hodin odležet v chladničce.

  • 2

    Při tepelné úpravě maso na jehlách opepříme, na zbylém oleji opečeme a vyjmeme.

  • 3

    Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku, ještě lehce osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.

  • 4

    Nakonec maso přelijeme paprikovou šťávou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu