Těstovinové rizoto s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rýže Arborio
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 10 dkg Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 dkg Žampiony čerstvé
  • 30 dkg Hrachové lusky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 29.5 mg
  • Draslík 389.4 mg
  • Vláknina 7160.5 mg
  • Vitamín A 7160.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme těstovinovou rýži.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Vyloupeme hrášky z lusků a povaříme v osolené vodě.

  • 3

    Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme na něm žampiony. Osolíme, přidáme kmín a podusíme.

  • 4

    Přidáme vařenou těstovinovou rýži, hrášek a vše promícháme.

Komentáře k receptu