Těstoviny se sýrovou omáčkou z parmazánu a ricotty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 375 g Těstoviny Penne
  • 185 g Ricotta
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 27.2 mg
  • Vláknina 197 mg
  • Vitamín A 197 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu osolíme, přivedeme k varu a těstoviny uvaříme al dente.

  • 2

    Mezitím v misce ušleháme ricottu dohladka, vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

  • 3

    Těstoviny přemístíme do předehřáté servírovací mísy a vmícháme omáčku. Přidáme máslo a vložíme na několik minut do teplé trouby. Po vyjmutí dozdobíme nasekanou petrželkou nebo bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu