Špenátový hamburger s mexickou hot salsou
Suroviny
- 60 g Kukuřičná krupice T 600
 - 150 g Špenát listový mražený
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Žemle tuková
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.25 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka Hot Salsa
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 362.1 mg
 - Vláknina 6397.8 mg
 - Vitamín A 6397.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme zeleninovou oblohu do housky. Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Salátové listy překrájíme na široké plátky, okurku a rajče nakrájíme na tenká kolečka, papriky na tenké nudličky. Hamburgrové housky nebo žemle rozkrojíme.
 - 
                                2
Nyní si připravíme burgery.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Semínka ze slunečnice opražíme na pánvi nasucho. Na pánev dáme 2 lžíce oleje, rozehřejeme a lehce osmažíme cibuli. Vložíme mražený špenát a podusíme. Směs ochutíme solí a pepřem. Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kukuřičnou krupici a vše přivedeme k varu. Dále vaříme jen na mírném ohni 10 minut. Sejmeme z ohně, přidáme 2 lžíce mouky, vejce a opražená slunečnicová semínka. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Vzniklé těsto si rozdělíme na 4 díly a lžící vkládáme do rozpáleného oleje, utvoříme placičky, uhladíme a smažíme po obou stranách.
 - 
                                5
Rozkrojené housky pomažeme po řezných stranách salsou, na jednu polovinu housky položíme pokrájené listy salátu, plátky okurek a rajčat a nudličky paprik. Nakonec vložíme hotový burger a přikryjeme drouhou polovinou housky se salsou. Podáváme teplé.