Toskánský chlebový salát Panzanella

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 300 g Ciabatta
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 430.8 mg
  • Vláknina 7948.8 mg
  • Vitamín A 7948.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ciabattu nakrájíme na kostky a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a oloupanou, na špalíčky nakrájenou salátovou okurku. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme octem a olejem. Vše dobře promícháme a necháme 30-40 minut proležet. Během marinování salát nejméně 2x promícháme.

  • 2

    Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou a lístky bazalky.

Komentáře k receptu