Grilovaný humr s pikantní salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 680 g Humr
  • 4 kávová lžička Olej olivový jedlý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1133 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 323 mg
  • Draslík 1036.5 mg
  • Vláknina 2014.4 mg
  • Vitamín A 2014.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlíme podélně humry. Postavíme si ho nejdříve na zadní část, velkým ostrým nožem prořízneme hlavu a postupujeme až k ocasu. Vyjmeme z hlavy šedý váček - ostatní se dá jíst. Válečkem na těsto rozbijeme klepeta a stejně připravíme i druhého humra. Rozpůlenou část posypeme kajenským pepřem a pokapeme olejem.

  • 2

    Na salsu rozpálíme olej a restujeme 5 minut cibulku, kapii a chilli papričku, aby změkly. Přidáme rajčatové pyré, okořeníme a přendáme do připravené mísy.

  • 3

    Rozpálíme grilovací mřížku na vysokou teplotu, položíme na ni humra rozpůlenou částí dolů a 3 minuty grilujeme, dokud mírně nezezlátne. Poté podáváme se salsou.

Komentáře k receptu