Špagety aglio e olio

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 446.2 mg
  • Vláknina 12613.2 mg
  • Vitamín A 12613.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente.

  • 2

    Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Lžičku nebo dvě si necháme na dozdobení.

  • 3

    Chilli papričku očistíme a nasekáme nadrobno, osmahneme na rozpáleném oleji. Poté přidáme česnek a ještě krátce opečeme. Dáme pozor, aby česnek nezhnědl. Nakonec přidáme sušenou papričku.

  • 4

    Špagety scedíme a přimícháme k ostatním přísadám. Dochutíme solí a pepřem. Posypeme zbylou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu