Tatarský biftek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 100 g Hořčice
  • 1500 g Hovězí svíčková
  • 20 g Kapary sterilované
  • 80 g Okurky nakládané
  • 30 g Sardelová pasta
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 10 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1418 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 433.2 mg
  • Draslík 611.6 mg
  • Vláknina 2011 mg
  • Vitamín A 2011 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čerstvé, šlach a žilek zbavené, opláchnuté a upravené hovězí svíčkové nebo z hovězího zadního masa pomocí nože naškrabeme maso, ze kterého vytvarujeme biftek.

  • 2

    Ve vytvarovaném mase vytvoříme důlek, do kterého vložíme mírně osolený čerstvý žloutek.

  • 3

    Biftek podáváme na vychlazeném talíři, obložený drobně krájenou cibulí, sterilovanými okurkami, kořením a dalšími přísadami.

  • 4

    Při míchání tatarského bifteku slouží k dochucování např. kečup, vorčestr, tabasco, koňak, olej.

Komentáře k receptu