Šafránová omáčka s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 1 g Šafrán
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 101.5 mg
  • Vláknina 1409.3 mg
  • Vitamín A 1409.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek nakrájíme na kolečka a asi 3minuty podusíme na rozehřátém másle.

  • 2

    Poté přilijeme bílé víno a přivedeme k varu. Přidáme zeleninový vývar a smetanu a zvolna provaříme.

  • 3

    Nakonec vmícháme strouhaný sýr a šafrán. Dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčka je vhodná zejména k těstovinovým vřeténkům fusilli.

Komentáře k receptu