Květák smažený s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 40 g Strouhanka
  • 900 g Květák
  • 240 ml Omáčka rajčatová
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 953 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 587.7 mg
  • Vláknina 7520 mg
  • Vitamín A 7520 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce i s listy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme lžíci másla a na mírném ohni povaříme 8 minut. Růžičky vyndáme a necháme okapat. Každou růžičku namočíme v rozpuštěném másle, posypeme strouhankou a osmažíme v pánvi s rozehřátým máslem. Když máme květák usmažený, přilijeme do pánve po smažení rajčatovou omáčku, promícháme, prohřejeme a podáváme spolu se smaženým květákem.

Komentáře k receptu