Listové těsto se smrži
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 36 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 230.6 mg
- Draslík 30.5 mg
- Vláknina 11425.5 mg
- Vitamín A 11425.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těsto vyválíme na plát o síle 6 mm, vykrajujeme čtverce o velikosti 8x8 cm. 
- 
                                2Potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 10 minut při 170°C. 
- 
                                3Houby omyjeme, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle po dobu pěti minut. 
- 
                                4Osmažené houby vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě okapat. 
- 
                                5Zbylou šťávu ze smržů necháme povařit a poté vmícháme smetanu. 
- 
                                6Vaříme pět minut, pak přidáme houby. 
- 
                                7Uvedeme k varu, osolíme a opepříme, pánev odstavíme z plotny. 
- 
                                8Do omáčky vmícháme vaječný žloutek a sekanou petržel. 
- 
                                9Upečené čtverce těsta nakrojíme cca 1 cm od kraje lehce nožem, vyjmeme střed a vnitřek lehce vydlabeme. 
- 
                                10Naplníme houbami s omáčkou a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        