Paštičky ze sýra
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 6 g Petržel - nať
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 4 g Tymián čerstvý
- 500 ml Mléko polotučné
- 12 ml Olej olivový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 29 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 295.3 mg
- Draslík 154.9 mg
- Vláknina 1147.7 mg
- Vitamín A 1147.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a necháme povařit.
-
2
Žloutky rozšleháme a postupně vmícháme do horkého mléka.
-
3
Přidáme strouhaný sýr a odstavíme z plotny.
-
4
Směs nalijeme do máslem vymazaných formiček. Ty postavíme do pekáče, ze 2/3 výšky forem zalijeme vodou a dáme vařit.
-
5
Jakmile se voda v pekáči vaří, přendáme ho do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme 20 minut.
-
6
Mezitím si podusíme nakrájená rajčata s olivovým olejem, nasekanými bylinkami a česnekem. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti.
-
7
Paštičky před podávání vyklopíme na servírovací talíř a přilijeme trochu omáčky.