Ananasovo-vepřový špíz
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 60 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 128.2 mg
- Draslík 550.9 mg
- Vláknina 19.5 mg
- Vitamín A 19.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso pokrájíme na kostičky o rozměrech 3 x 3 cm, osolíme, slaninu pokrájíme na plátky o síle 1 cm. 
- 
                                2Ananas zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka a tři z nich rozkrájíme na menší kousky. 
- 
                                3Olej smícháme s tabascem, do vzniklé marinády vložíme pokrájené maso a 30 minut marinujeme. 
- 
                                4Na špízovací jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a ananas. 
- 
                                5Grilujeme 9 minut nad rozžhaveným uhlím. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        