Zaječí kotlety na borůvkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Borůvky
  • 300 g Chléb konzumní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Zaječí maso
  • 6 g Majoránka čerstvá
  • 6 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 20 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 468.4 mg
  • Vláknina 3539.8 mg
  • Vitamín A 3539.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso obereme z kostí, zbavíme šlach a naložíme do marinády z bílého vína, bylinek a oleje. Osolíme a opepříme. Marinujeme 4 hodiny.

  • 2

    Maso smícháme se střídkou chleba namočeného ve vývaru a máslem. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Směs nabalujeme na zaječí žebro a tvarujeme do tvaru kotlet.

  • 4

    Kotlety přendáme na alobal potřený olejem, posypeme sekanou majoránkou. Zabalíme a pečeme na grilu 20 minut.

  • 5

    Borůvky uvaříme, šťávu zahustíme škrobem a servírujeme k pečenému masu.

Komentáře k receptu