Zapékaný fenykl se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 100 g Šunka dušená
  • 1000 g Fenykl sladký - hlíza
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 1148.2 mg
  • Vláknina 12307.2 mg
  • Vitamín A 12307.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulvy fenyklu povaříme 60 minut v osolené vodě. 50 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku a důkladně mícháme. Postupně přiléváme horké mléko a za míchání vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a polovinu strouhaného sýru.

  • 2

    Zapékací mísu vytřeme máslem, vyložíme bulvami fenyklu, obalenými plátkem šunky. Zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru.

  • 3

    Pečeme při 185 °C do zezlátnutí.

Komentáře k receptu