Batáty pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 39 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 136.6 mg
 - Vláknina 1510 mg
 - Vitamín A 1510 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Batáty omyjeme, položíme vedle sebe na plech a pečeme ve slupce asi 20 minut. Upečené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme pomerančovou šťávou a posypeme troškou cukru.
 - 
                                2
Podáváme na dezertních talířcích jako předkrm.