Rýže vařená s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 20 g Sůl
  • 2500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1575 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 112 mg
  • Vláknina 5860 mg
  • Vitamín A 5860 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do jemného sítka, propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme sůl, 1 lžíci másla, přivedeme k varu a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla všechna vsáknout. Jestliže voda přebývá, slijeme ji.

  • 2

    Zelený hrášek uvaříme ve slané vodě doměkka a scedíme.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rýži, hrášek, promícháme a pomalu dusíme asi 2 minuty. Máslo by se mělo do rýže vsáknout a hrášek by měl být lesklý.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu