Petrželková omáčka s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Sýr Gruyére
  • 250 g Mandle
  • 250 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4069 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 405 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 2051.7 mg
  • Vláknina 63967 mg
  • Vitamín A 63967 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 65.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou petrželku a mandle nahrubo nasekáme a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr, postupně přiléváme olej a mixujeme, dokud nevznikne pasta.

  • 2

    Ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou.

  • 3

    Omáčka je vhodná ke špagetám, bramborovým nokům nebo zeleným nudlím.

Komentáře k receptu