Smažená mrkev s dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jogurt bílý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Olej stolní
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.5 kg Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1638 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 413.8 mg
  • Vláknina 29700 mg
  • Vitamín A 29700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na větší hranolky a v osolené vodě asi 15minut povaříme. Poté vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou.

  • 2

    Rozmícháme mouku se špetkou cukru a 250ml vody. Mrkev v těstíčku obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat nejlépe na papírové utěrce.

  • 3

    Mezitím očistíme a omyjeme fenykl a včetně natě nasekáme najemno. 2lžíce fenyklu smícháme s jogurtem a solí a podáváme ke smažené mrkvi.

Komentáře k receptu