Kokosová rýže s fazolemi kidney

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Fazole červené
  • 400 g Rýže parboiled předvařená v sáčcích
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 6 ks Koriandr celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Kokosové mléko
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1812.8 mg
  • Vláknina 9808.1 mg
  • Vitamín A 9808.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 231.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole v sítu propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    Česnek lehce rozmačkáme a společně s fazolemi a bobkovým listem povaříme v 1,5 l osolené vody doměkka. Vařit budeme při mírné teplotě asi 50-60 minut.

  • 3

    Podle návodu uvaříme rýži a necháme ji okapat.

  • 4

    Nakrájíme feferonku na tenké proužky. V hrnci smícháme kokosové mléko, feferonku a podle chuti okořeníme římským kmínem, pepřem a solí. Vše přivedeme k varu.

  • 5

    Fazole slijeme a odstraníme česnek a bobkový list. Smícháme fazole, rýži, ochucené kokosové mléko a limetovou šťávu. Na talíři ozdobíme koriandrem. Podáváme horké.

Komentáře k receptu