Rýží plněné vinné listy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vinné listy
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Rýže arborio
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.25 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 813.4 mg
  • Vláknina 29179.9 mg
  • Vitamín A 29179.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutou rýži necháme okapat a v míse smícháme se solí, pepřem, kurkumou, kmínem, strouhaným muškátovým oříškem a cayenským pepřem.

  • 2

    Rajčata vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Česnek jemně nasekáme.

  • 3

    Opláchnutou petržel dosucha otřepeme, nasekáme a smícháme s rýží, rajčaty, česnekem a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje.

  • 4

    Na suché teflonové pánvi zprudka opečeme mleté maso, necháme vychladnout a poté vmícháme do rýže.

  • 5

    Studenou vodou opláchneme vinné listy a necháme okapat. Rozložíme je hladkou stranou dospod a odstraníme řapíky.

  • 6

    Na střed každého listu naneseme 2 kávové lžičky náplně a založíme nejprve konce listů, pak jejich okraje a nakonec listy zavineme.

  • 7

    Závitky vložíme do hrnce se zbylým olejem. Zalijeme studenou vodou, aby byly zcela ponořené. Zatížíme obráceným talířem.

  • 8

    Vodu přivedeme k varu, odebereme talíř a při střední teplotě dusíme asi 50 minut. Podáváme jak horké, tak studené.

Komentáře k receptu