Mléčná rýže s kávou a rybízovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Rýže mléčná natural
  • 20 g Máslo nízkokalorické
  • 130 g Brusinky
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 kávová lžička Čokoláda hořká
  • 1 ks Meduňka
  • 0.25 l Smetana na vaření
  • 0.75 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Káva instantní
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 25.7 mg
  • Vláknina 525 mg
  • Vitamín A 525 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme mléko, smetanu a instantní kávu. Vše přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomocí metly na sníh vmícháme mléčnou rýži a důkladně promícháváme další minutu. Poté přikryjeme a necháme 10 minut stát. Nakonec vmícháme máslo.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 100 ml rybízové šťávy a cukr. Zbylou rybízovou šťávu hladce vymícháme s kukuřičným škrobem a postupně vmícháme do horké šťávy. Minutu povaříme a odstavíme.

  • 3

    Zlehka přimícháme brusinky a necháme vychladnout.

  • 4

    Rýži servírujeme ve skleněných miskách, přelitou rybízovou omáčkou, posypanou strouhanou čokoládou a meduňkou.

Komentáře k receptu