Mléčná rýže s kávou a rybízovou šťávou
Suroviny
- 200 g Rýže mléčná natural
- 20 g Máslo nízkokalorické
- 130 g Brusinky
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 kávová lžička Čokoláda hořká
- 1 ks Meduňka
- 0.25 l Smetana na vaření
- 0.75 l Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Káva instantní
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 6 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 25.7 mg
- Vláknina 525 mg
- Vitamín A 525 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci smícháme mléko, smetanu a instantní kávu. Vše přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomocí metly na sníh vmícháme mléčnou rýži a důkladně promícháváme další minutu. Poté přikryjeme a necháme 10 minut stát. Nakonec vmícháme máslo. 
- 
                                2V hrnci přivedeme k varu 100 ml rybízové šťávy a cukr. Zbylou rybízovou šťávu hladce vymícháme s kukuřičným škrobem a postupně vmícháme do horké šťávy. Minutu povaříme a odstavíme. 
- 
                                3Zlehka přimícháme brusinky a necháme vychladnout. 
- 
                                4Rýži servírujeme ve skleněných miskách, přelitou rybízovou omáčkou, posypanou strouhanou čokoládou a meduňkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        