Koňaková omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Smetana 6% (do kávy)
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1796 kcal
  • Sacharidy 208 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 190 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 971.5 mg
  • Vláknina 21000 mg
  • Vitamín A 21000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku smícháme kávovou smetanu, cukr a dřeň z vanilkového lusku a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

  • 2

    Poté krátce asi 1minutu povaříme. Přidáme nasekanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Přimícháme koňak a máslo a dochutíme solí.

  • 3

    Omáčka je vhodná ke zmrzlině.

Komentáře k receptu