Kuřecí špízy s pikantním dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej sezamový
  • 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 40 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 448.8 mg
  • Vláknina 1190 mg
  • Vitamín A 1190 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové míse smícháme polovinu oleje s citronovou šťávou a solí, přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky, upěchujeme tak, aby bylo celé ponořené, zakryjeme fólií a dáme na 1 hodinu odležet do lednice.

  • 2

    Uleželé maso vyjmeme z oleje, necháme okapat a napícháme na jehlice. Můžeme naskládat do pekáčku, zakrýt alobalem a upéct v troubě nebo použijeme gril, v obou případech v průběhu pečení potíráme maso marinádou.

  • 3

    Mezitím si připravíme dip. Druhou polovinu oleje rozehřejeme na pánvi a na mírném ohni opečeme nasekaný česnek, chilli papričku a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme máslo, vodu a limetkovou šťávu a 5 minut povaříme. Dip servírujeme teplý v misce, špízy můžeme rozdělit na talíře.

Komentáře k receptu